Tioåring misshandlad i sex år

Idag tisdag fortsätter rättegången mot de båda föräldrar i Borås som i flera år misstänks ha misshandlat sina barn. Igår fick mamman stå till svars.

Igår satt ledamöterna i rätten och såg på videoinspelningar från förhören med barnen, en 10 årig pojk och en sjuårig flicka, som misshandlats.


- Dom har slagit mig i sex år, sa 10-åringen och berättade hur det hela gått till. Han pekade också ut de träpinnar och den elsladd som använts när barnen fick stryk.


När mamman till slut fick svara på åklagarens frågor sa hon att sonens anklagelser inte stämmer och att hon inte förstod varför pojken hittade på sådana saker.


Samtidigt erkänner hon att hon några gånger slagit barnen med en träpinne i handflatan eller med öppen hand i ansiktet eller baken. Men hon påstod att hon inte gjort det med vett och vilja utan i frustration och för att hon mådde illa.
Mamman tillstår också att hon sett maken slå pojken med öppen hand i ansiktet.

Det var i januari i år då hon skräckslagen ringde till en väninna och bad henne larma polisen. Kanske har han även sparkat honom. Hon minns inte riktigt och verkar vara rädd för maken och säger att han får försvara sig själv. Vilket han får göra idag.


Under dagen blir det också förhör med bland annat skolpersonal och nya besvärande vittnesmål om blåmärken, hudrodnader och destruktiva beteenden som tydde på att det stod allt annat än rätt till i familjen. Rättegången pågår hela dagen idag tisdag och fortsätter sedan på torsdag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".