Boråspolitiker sexchattade

En känd fullmäktigepolitiker i Borås har avslöjats med att sexchatta. Han avslöjades av ett företag som kartlägger pedofiler på nätet. Politikern trodde att han sexchattade med en 14 årig flicka som han vill ha bilder av och han lämnade även ut sitt telefonnummer.

Sexchatten inträffade för ett år sedan. Då var den aktuelle boråspolitikern nere i en djup personlig svacka. Han var arbetslös och fick också ekonomiska problem. 

Partiets företrädare i Borås säger att det hela är en djup tragedi och något som partiet helt tar avstånd från. Vad som  ska hända med mannen har inte partiet tagit ställning till, eftersom man inte har haft kunskap om händelsen förrän nu. Däremot har partiet varit medvetet om att mannen varit inne i en djup personlig svacka.

Det var Mats Andersson på företaget Netscan som upptäckte boråspolitikerns sexchatt. Netscan sysslar med upplysning om ungdomsajterna på nätet och Mats Andersson säger att det inte är en ovanlig företeelse att vuxna män försöker ta kontakt med unga flickor.
Under årens lopp har hundratals män hamnat i det nät som Netscan lagt up på nätet när de låtsats vara unga flickor. Efter upptäckten kontaktar Netscan den avslöjade personen via brev. 
Vad som ska hända med boråspolitikern är ännu oklart, men partiet ska, enligt den partiföretrödare som Radio Sjuhärad pratat med, under de närmaste dagarna diskutera hur man ska hantera problemet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".