Ulricehamn historiskt i Jukola-orientering

Ulricehamns damlag i orientering blev i går historiskt då man för tredje året i rad vann Jukolakavlen i Finland, världens största orienteringsstafett. Det har ingen annan damklubb gjort tidigare.

I laget sprang norska Göril Fristad, schweiziskorna Martina Fritschy och Simone Niggli Luder och Ulricehamns egen Jenny Johansson, vars skadedrabbade fot höll och hon kunde föra upp laget till ledning på tredje sträckan, en ledning som Simone Niggli på sista sträckan sedan kunde utvidga till nästan fyra minuter före finska Turun Suunistajat.

Jenny Johansson gick ut som tvåa, men var efter fyra kilometer ifatt Åbolaget Turun Suunnistajat. Den schweiziska världsettan Simone Niggli fick ett försprång på över en och en halv minut, som hon utökade till tre minuter och 52 sekunder.

-Underbart att vi kan göra det igen. I orientering är det alltid små marginaler och aldrig lätt att vinna som favorit. Nu har vi gjort det tre gånger, sa Jenny Johansson till TT.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".