Dagenefter-piller missbrukas

Ungdomsmottagningen i Borås slår nu larm om missbruk av dagenefter-piller. Unga flickor använder pillret i stället för p-piller och användandet sprider sig allt längre ner i åldrarna.
Användningen av dagenefter-piller har mer än fördubblats dom senaste tre åren. Detta samtidigt som användandet krupit allt längre ner i åldrarna. Flickor på 12-13 år har vänt sig till mottagningen för att få dagenefter-piller. Ungdomsmottagningen i Borås slår nu larm om vad den anser har blivit ett missbruk av dagen efter pillret. Vid den här tidpunkten år 2000 hade 47 ungdomar besökt ungdomsmottagningen i Borås för att få dagen efter piller. Siffran för i år är 125, alltså mer än en fördubbling. Enligt Ros-Mari Lager, barnmorska på Ungdomsmottagningen, finns det samband mellan det ökande användandet av dagenefter-piller och det ökande antalet tonårsaborter.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".