Pinocchio som modell.

Pinocchiostatyn blir valfråga

Den omdebatterade Pinocchiostatyn kan komma att bli en het politisk fråga inför valet i Borås i höst. Om socialdemokraterna vinner blir det inget av den staty som de borgerliga hoppas ska vara på plats inom något år - i alla fall inte på mycket länge.
-Frågan kommer då att tas om från början, säger kommunalrådet Solveig Kjörnsberg (s).

Det verkade klappat och klart med en nio meter hög Pinocchio i utkanten av Borås, men det kan dröja innan han väl står där,  om det överhuvudtaget blir något.


De borgerliga partierna ,som nu styr Borås, får förbereda sig på att debatten om Pinocchio tar fart igen. Kulturnämndens ordförande Bengt Wahlgren, som varit pådrivande i frågan och som var mycket nöjd när pengarna för projektet blev klara för ett par veckor sedan, får i så fall tänka om. 


Om allt går som Bengt Wahlgren vill kan Pinocchio vara på plats vid Allégatans södra ände inom något år, om det nu inte blir socialdemokraterna som vinner valet i Borås. Då kommer ärendet med Pinocchiostatyn att tas om från början.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".