1 av 2
2 av 2
Härligt med sommar!

Dubbelt firande på Silviagården i Borås

Idag onsdag hade Silviagårdens förskola på Hässleholmen i Borås dubbel anledning att fira. Inte nog med att det närmar sig midsommar, förskolan har dessutom blivit utsedd till en av landets idéskolor för mångfald. Så man slog helt enkelt två flugor i en smäll.

Tårtan är inte vilken tårta som helst. En stor, fyrkantig kaka med grädde och mängder av jordgubbar. I bakgrunden står midsommarstången som personal, barn och föräldrar har byggt upp tillsammans.

Det är en speciell dag. Igår tisdag fick rektorn Monika Jonsander besked om att förskolan har blivit utsedd till en så kallad idéskola. Tanken är att idéskolorna ska sprida idéer om hur man kan jobba med mångfaldsfrågor. Och Silviagården jobbar en hel del med det.

Här får mammorna gå på sfi-utbildning (svenska för invandrare) och barnen på förskola - i samma byggnad. Nermina Savic har varit elev på utbildningen och har nu barn på Silviagårdens förskola. Hon tycker om att hon har kunnat vara nära sin dotter på förskolan.

Svjetlana Pastuhovic
svjetlana.pastuhovic@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".