Herrljungapolitiker med stora skulder

En politiker som står på listan för det nya partiet Kommunens väl i Herrljunga inför kommunalvalet i höst har stora skulder hos kronofogden. Kvinnan är skyldig omkring 180 000 kronor. Det här kommr som en nyhet för Ronny Andreasson, som är företrädare för partiet.

Sveriges Radios sammanställning av politikerna som ställer upp i höstens val visar att en hel del sjuhäradspolitiker har skulder hos kronofogden. Partiet Kommunens väl har tre politiker som är skyldiga pengar. Ingen av dem står särskilt högt upp på partiets lista inför valet till kommunfullmäktige.

Den kvinnliga politikern är den som är högst uppsatt av de tre, och också den som har mest skulder. Förutom en skatteskuld på omkring 70 000 kronor är hon också skyldig brottsofferfonden 500 kronor och kvinnojouren i Borås runt 19 000 kronor.

Kvinnan har också sex parkeringsböter som hon inte har betalt, och hon är skyldig två års fordonsskatt till ett värde av ungefär 5000 kronor.

Ronny Andreasson försvarar kvinnan och tycker att det är tråkigt att hon är skuldsatt.

- Det är svårt att uttala sig om detta innan man vet vad som har hänt, säger han. Nu får vi diskutera detta i partiet.

Svjetlana Pastuhovic
svjetlana.pastuhovic@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".