Nya turer om Götalandsbanan

Oklarheterna kring vad den borgerliga majoriteten i Borås vill med Götalandsbanan fortsätter.
Partietet Vägvalet, som ställt sig bakom övriga partiers förslag att dra järnvägen i tunnlar under Borås, har samtidigt skickat in ett annat förslag till Banverket, något som Borås moderate kommunstyrelseordförande Björn Bergquist kritiserar.

I förra veckan tog Borås kommunstyrelse ett beslut att föreslå att Götalandsbanan, järnvägen Göteborg-Stockholm via Borås och Jönköping, ska dras i tunnlar under Borås.
Alla partier var eniga, utom Vägvalet. Men efter ett samtal med Björn Bergquist skrev också Vägvalets Björn Wahllöf under.
Trots det skickade Vägvalet några dagar senare ändå in sin idé om att låta järnvägen och motorvägen R40 byta plats och dra biltrafiken söder om staden.
Socialdemokraternas Solveig Kjörnsberg hoppas att Banverket inte tar Björn Wahllöfs idé på allvar.
Men Björn Wahllöf tycker inte att han gått emot det beslut han själv deltagit i. Det är bra att ha ytterligare ett förslag om det som kommunstyelsen beslutat inte går att genomföra, anser Wahllöf.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".