Miljöpartiet i Borås väljer inte sida

Miljöpartiet i Borås vill inte välja sida inför valet. Miljöpartiet är det minsta fullmäktigepartiet men kan efter valet ändå få samma avgörande roll som nu, nämligen makten att avgöra vilket block som får styra.

Före valet får väljarna inte veta om miljöpartiet tänker fortsätta sitt nuvarande samarbete med de styrande borgerliga eller om dom kommer byta sida.

- Det ingår i vår ideologi att varken vara höger eller vänster och då vill vi inte binda oss, säger Johan Hellström, en av de fem toppkandidaterna i miljöpartiet i Borås.

Miljöpartiet vill på lång sikt göra Borås till en stad fri från oljebaserade bränslen - bensinbilar och oljepannor ut, ännu mer bilfritt i centrum, ännu mer biogas till exempel. Även om miljöpartisterna vill hålla öppet också för ett samarbete med socialdemokraterna, så är det ingen tvekan om att fortsatt samverkan med borgarna i Borås just nu ligger nära till hands.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".