Brand stoppar järnvägstrafik

Branden utmed kust-till-kust banan sydost om Gnosjö har spridit sig till natureservatet Store Mosse och järnvägstrafiken Borås och Växjö är är avstängd på den aktuella sträckan.
Ett 60-tal brandmän har varit igång hela natten.

Det brinner i nationalparken Store Mosse sydost om Gnosjö. Branden började igår eftermiddag längs banvallen på kust-till-kust banan mellan Gnosjö och Värnamo och spred sig senare till nationalparken.
Bränderna längs banvallen är nu under kontroll och branden i Store Mosse kommer räddningstjänsten att vattenbomba från helikopter under morgonen. Ett 60-tal räddningsarbetare har deltagit i släckningsarbetet under natten. Bland annat har räddningstjänsten fått förstärkning från hemvärnet. Ytterligare personal och två tankbilar kommer att sättas in under morgonen.

Branden utmed kust-till-kust banan påverkar både tåg- och biltrafiken. Länsväg 151 genom nationalparken är återigen avstängd. Den var öppen i natt, men på morgonen vände vinden och röken gör att sikten blir för dålig. 
Även tågtrafiken på sträckan står still och ersätts av buss.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".