Fixartjänst ska ge jobb och hjälpa gamla

Intresset är stort för Fixartjänst, som ska erbjuda hjälp till gamla i Borås och ge sysselsättning åt arbetshandikappade. Trots att tjänsten inte är igång ännu, har ett 30-tal förfrågningar kommit in från intresserade som vill ha hjälp i trädgården under sommaren. Det är Socialtjänsten som har hand om trädgårdsarbetet. Vi hör verksamhetschefen Lennart Gustavsson.

fixartjänst ska erbjuda boråsare över 67 år hjälp med enklare uppgifter dels inomhus, t ex byte av gardiner, glödlampor o proppar, gräsklippning, ogräsrensning och snöskottning. Jobben görs av personer som har någon form av funktionshandikapp eller arbetshandikapp. Lennart Gustavsson på Socialförvaltningen tror att Fixartjänst blir en bra stöttning för äldre, som kanske annars skulle ha svårt att bo kvar i sina hem. Tjänsten väntas komma igång efter sommaren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".