Ubbhult slipper flygbuller

De boende i trakterna kring Ubbhult, i nordvästra delen av Marks kommun, kan idag pusta ut, åtminstone för tillfället. Detta sedan Landvetter flygplats fått tillstånd av miljödomstolen att i ett och ett halvt år fortsätta med flygtrafiken mot Stockholm i samma stråk som använt man använt de senaste åren.
Ubbhultsborna befarade att Landvetter skulle tvingas till ändringar så att Ubbhult skulle drabbas av kraftiga flygstörningar.

Protesterna mot bullret öster om Landvetter flygplats var förgäves. Miljödomstolen har gett Landvetter rätt att fortsätta att flyga samma stråk som man använt de senaset åren.
Många boende öster om flygplatsen har protesterat mot bullret när flygvägarna mot Stockholm ändrades 1998.

Efter långa utredningar har nu Landvetter fått klartecken att fortsätta som tidigare, tillståndet är dock tidsbegränsat i ett och ett halvt år.
Flygplatsen måste också snabbutreda andra alternativ för framtida flygningar till Stockholm.
De boende i trakterna kring Ubbhult, i nordvästra delen av Marks kommun kan åtminstone för tillfället pusta ut. De har också protesterat då de befarade att på nytt drabbas av kraftiga flygstörningar.
Ubbhult skulle påverkas av 20 flygplansstarter varje dag, om Landvetter tvingades att flytta tillbaka Stockholmstrafiken till den gamla flygkorridoren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".