Torghandeln i Mark begränsas

Torghandeln i Kinna och Skene är på väg att begränsas, eftersom den kan hota den etablerade handeln. Efter sommaren ska politikerna ta ställning till ett förslag att förbjuda torghandeln vissa dagar. Det är köpmännen i Kinna som genom den moderate politikerna Sven-Olof Carlsson tryckt på för att få en minskning av handeln på torget.

Förslaget gäller Mor Kerstins Torg i Kinna, torget i centrala Skene samt i Fritsla. Förslaget kommer första gången upp i samhällsbyggnadsnämnden den 10 augusti, där Sven-Olof Carlsson själv sitter.

Sven-Olof Carlsson var under förra året talesman för köpmännen i Kinna och det var under den tiden som han lade förslaget. Sven-Olof Carlsson ville då ha en enda torgdag, eftersom han ansåg att det var ett hot mot den etablerade handeln i Mark att ha torghandel alla dagar. Enligt förslaget som nu finns blir det tre torgdagar, torsdag till lördag. Och begränsingen kommer också att gälla torget i Skene. Sven-Olof Carlsson är moderat och normalt vill moderater inte begränsa konkurrensen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".