Villapriserna stiger

På ett år har villapriserna i Sverige stigit med fyra procent. Det visar siffror från Statistiska centralbyrån. I Vårgårda och Borås är prishöjningarna bland dom största i västsverige.
Medelpriset för en villa i Borås kommun är 880 000 kronor. Det är en ökning med 13 procent jämfört med våren förra året. Det är inne i Borås som de flesta vill köpa hus, men efterfrågan är hög i alla områden. Priset för en villa i centrala stadsdelar som Villastan, Salängen och Lugnet ligger nu på en och en halv miljon kronor och uppåt. Utanför stan, i till exempel Sandared, går det att hitta bra villor för runt en miljon kronor. Villapriserna ökar i de flesta kommuner. Bland undantagen finns Göteborg och Härryda. I Bollebygd och Mark är ökningen blygsam, två respektive en procent, medan priserna i Vårgårda har stigit med hela 18 procent.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".