Dömda får uppskov med fängelse

Två fembarnsföräldrar i Mark, som dömts till ett och ett halvt års fängelse för barnmisshandel, kan komma att få sina straff uppskjutna. Anledningen är att dom måste kunna ta hand om sina barn.
Vem av föräldrarna som får sitt fängelsestraff uppskjutet är ännu oklart. Men eftersom de har en två månaders baby så är mamman hemma med den än så länge. Paret, som är bosatt i Marks kommun, har idag fem gemensamma barn men tidigare bodde mammans två barn från ett tidigare äktenskap hos dem. Dessa rymde hemmifrån och anmälde också mamman och styvpappan för misshandel. Tingsrätten dömde föräldrarna till fängelse i mars förra året. I år fastställde hovrätten domarna och höjde dessutom mammans dom från ett till ett och ett halv års fängelse. Uppskov av fängeslestraff ges normalt enbart i sex månader, så föräldrarna kommer troligtvis att bli tvungna att låta någon annan ta hand om barnen under strafftiden.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".