Stränga straff för knarkliga i Borås

Mellan fyra och sex års fängelse blev straffen i Borås tingsrätt när domen mot den senaste amfetaminligan i Borås kom under fredagen. Fyra män var inblandade i ligan som sprängdes av polisen för ett par veckor sedan.

Huvudaktörer i ligan var två bröder, 26 och 29 år gamla, från Borås. Under våren och försommaren har de sålt amfetamin till ett flertal personer i Borås. Narkotikan köpte de av en man i 50-årsåldern i Skärholmen utanför Stockholm, och till sin hjälp hade de en lite äldre släkting som körde dem i sin bil.

De fyra kunde gripas i maj i år, efter omfattande spaningsarbete av narkotikapolisen i Borås. Polisen slog till efter det andra besöket i Skärholmen, och då kunde man också beslagta nästan nio hekto amfetamin som just hade inhandlats. Sedan dess har de fyra suttit häktade.

Leverantören i Skärholmen får det strängaste straffet, sex års fängelse. Bröderna döms till fem respektive fem och ett halvt års fängelse, och släktingen som hjälpte till med knarkhandeln får fängelse i fyra år.