Bytesaffär kan finansiera Ryavallen

I går kunde Radio Sjuhärad berätta om planerna för det nya Ryavallen. Politikerna i Borås är överens, Ryavallen måste byggas om, frågan är bara hur finansieringen skall lösas. Det kan bli fråga om en bytesaffär med ett byggbolag
För fotbollslaget Elfsborg är det viktigt att Ryavallen byggs om, annars slängs Elfsborg ur allsvenskan. Inom fem år krävs stora förändringar. Nu finns förslag på en helt ny arena brevid den gamla. Priset kan bli mellan 100-200 miljoner kronor. För att klara av det kan både majoritetspartierna och socialdemokraterna tänka sig att näringslivet sponsrar. Björn Wahllöf från vägvalet kan också tänka sig en deal med ett byggföretag som bygger i utbyte mot tomträtter. Även det socialdemokratiska kommunalrådet Solveig Kjörnsberg är positiv till detta, men kan inte tänka sig att skänka bort mark.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista