OS-idrottare i tingsrätten

Idag inleddes rättegången efter det dramatiska rånförsöket i en villa i Dalsjöfors i somras.
Fyra maskerade och beväpnade män tog sig in i villan, men flydde efter att sonen i familjen jagat ut dem med ett basebollträ.
En idrottsman med meriter från OS är en av de åtalade, men han förnekar via sin advokat Rickard Fagerberg att han skulle vara skyldig.

Det som började med vad som såg ut som en enkätundersökning från idrottsklubben i Dalsjöfors slutar nu med att en idrottstjärna med meriter från OS riskerar fängelse.

Enligt åklagaren utgav sig en 24-åring för att vara utsänd av idrottsföreningen för att ställa några frågor i en enkät. Sonen övermannades sedan av fyra maskerade män, slogs till marken och fick en pistol tryckt mot huvudet.

Bilen har åklagaren kopplat till idrottsmannen, som så sent som för två år sedan tävlade i OS i Athen.

Polisarbetet pekar också på att de inblandade har en relation till den kriminella mc-klubben Bandidos. Idrottsmannens advokat Rickard Fagerberg säger också att han tror att det rör sig om att några ville skrämma mannen i huset för en ouppklarad affär av något slag och att det inte var något grovt rån det skulle handla om.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".