Redcats Nordic säger upp 38 anställda

38 personer får gå från Redcats Nordic, företaget som bland annat ligger bakom Ellos och Josefssons. Det är resultatet av förhandlingarna efter varslet som kom förra veckan. Det är rationaliseringar som lett till arbetsbrist, som orsakat personalneddragningen. Enligt Johnny Eriksson, personalchef på Redcats Nordic, har 16 av de 38 personer som försvinner från företaget frivilligt erbjudit sig att sluta.

I en kommentar till uppsägningarna och de frivilliga avgångarna säger handelsklubbens ordförande Lisbeth Jakobsson att företaget nu, samtidigt som man säger upp personal, i stället tar in folk via bemanningsföretag. Red Cats Nordic hjälper till att öka otryggheten i samhället, säger Lisbeth Jakobsson. De som nu slutar på Ellos har mellan två och sex månaders uppsägningstid. Samtliga får hjälp av Trygghetsrådet. Av de 16 som sagt upp sig själva gör en del det av åldersskäl, andra för att söka nya arbeten eller sysselsättningar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".