Nya besparingar på Ericsson

Telekomföretaget Ericsson redovisar en förlust på 3,5 miljarder kronor för årets andra kvartal. Omsättningen och orderingången sjönk och nu väntar nya besparingar.
Ericsson redovisar en förlust före skatt på 3,5 miljarder kronor för årets andra kvartal. Det kan jämföras med en förlust på 5,1 miljarder kronor för motsvarande period i fjol. Omsättningen föll samtidigt med 31 procent till 38,5 miljarder kronor. Orderingången minskade med 35 procent till 35,3 miljarder kronor. Analytiker hade i genomsnitt väntat sig en förlust på knappt 4,0 miljarder kronor och en omsättning på 40,0 miljarder kronor.. För Ericssons viktigaste affärsområde, System, föll omsättningen med 32 procent till 34,8 miljarder kronor och orderingången med 39 procent till 31,2 miljarder kronor. Rörelseresultatet för System blev en förlust på 0,9 miljarder kronor, mot en vinst på 0,5 miljarder kronor ett år tidigare. För affärsområdet Telefoner redovisas ett rörelseresultat på minus 0,4 miljarder kronor miljarder kronor, att jämföra med minus 4,5 miljarder kronor ett år tidigare. Ericsson ska fortsätta att anpassa organisationen till den svaga marknaden. Under perioden fram till tredje kvartalet 2003 ska ytterligare 10 miljarder kronor sparas, skriver Ericsson i rapporten. Investor, Industrivärden och flera andra investerare har förbundit sig att nyteckna aktier för upp till 10 miljarder kronor i Ericssons nyemission. Dessutom garanterar en grupp banker ytterligare 20 miljarder kronor. Det innebär att hela emissionen på 30 miljarder kronor är fulltecknad.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".