Dålig kommunkation bakom bussmissen

Det var dålig kommunikation som gjorde att ett 40-tal ungdomar inte kom med den sista bussen från Göteborg mot Ulricehamn i lördags natt, enligt SJ som sköter sträckan. Bussen blev överfull när många ungdomar som besökt Kalasturnén och Gothia cup ville åka med. Något som SJ inte alls hade räknat med.
Det är SJ som ansvarar för att allt fungerar som det ska på linje 100 mellan Borås och Ulrichemamn, en sträcka man kör på uppdrag av Västtrafik. Men eftersom SJ inte har några egna bussar, är det Linjebuss som kör sträckan åt SJ. Men trots att det enligt Sven Ingvar Håkansson på SJ ska sättas in extrabussar när det är fullt, så har SJ ingen koll på om förarna vet om att SJ ska informeras när bussen bli överfull. Det är Linjebuss ansvar, säger han. Men om man vill ha ersättning, för till exempel taxiresa, när man inte kommer med bussen, då är det Västtrafik man ska prata med. Och SJ kommer nu att kontakta både Linjebuss och Västtrafik för att reda ut vad som har hänt, men också se över rutinerna.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista