Bolagsplundraren får åtta månaders fängelse

Åtta månaders fängelse och näringsförbud för grov oredlighet mot borgenär. Det blev domen för den 54-årige boråsare som stod åtalad för att ha plundrat ett bolag på 1 miljon kronor.
Företaget som tillverkade och sålde rengöringsmedel hade sitt säte i Varberg och försattes i konkurs med över 1,8 miljoner i skulder i maj 1996. Men innan konkursen var ett faktum hade sammanlagt 6 lastbilar hunnit flytta både lager och inventarier till en lokal i Nibe i Danmark. Bolaget plundrades således på sammanlagt 1 miljon kronor innan den stundande konkursen enligt åklagaren. Men tingsrätten konstaterar att värdet på dom varor som fraktades bort antagligen inte varit större än 750 000 kronor och man ser det inte heller som bevisat att 54-åringen verkligen sålt eller gett bort det bortfraktade. Men man konstaterar att 54-åringen hållit undan dom tillgångar som flyttats till Nibe, från konkursförvaltaren. Och därför dömer tingsrätten mannen till fängelse för grov oredlighet mot borgenär.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".