Lång väntan på personliga assistenter

Trots att 84 personer söker jobb som personlig assistent i Borås så får personer med behov av personlig assistent ingen hjälp över sommaren utan får lita till anhörigas omsorg. Rolf Jarsén som sköter om sin hustru Berit. Hon har har väntat i ett och ett halvt år på att få ytterligare en personlig assistent vilket hon behöver.
Verksamhetschefen i Brämhult där paret bor, Helen Magnusson säger att ett och ett halvt år är en lång tid. Helen Magnusson säger att Brämhults kommundel löser den akuta bristen på personliga assistenter genom att rekryterar personal med annonsering och genom arbetsförmedlingen. Idag finns det 84 personer anmälda hos arbetsfömedlingen som söker jobb som personlig assistent men inte en enda platsannons där Borås kommun söker personliga assistenter. Helen Magnusson verksamghetschef i Brämhult säger att i de fall en personlig assitent inte går att ordna får hemtjänsten hjälpa till.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista