Tranängskolan får extrapengar

Tranängsskolan i Tranemo slipper personalnedskärningar.
Sedan lärarfacken på skolan protesterat har nu den centerpartistiska ledningen, i nästa års budget, beslutat att skjuta till 620.000 kronor för att bibehålla lärartätheten på Tranängskolan nästa år.

Kommunledningen i Tranemo slåss mot vikande befolkningssiffror med risk för minskade skatteintäkter på sikt. Men än så länge är det högkonjunktur och låg arbetslöshet och i år väntas ändå ett överskott på fem och en halv miljon kronor.
I nästa års budget, som presenteras i Tranemo idag, tror man att överskottet 2007 blir drygt två miljoner, inte stort mer än kaffepengar ens för en liten kommun som Tranemo.
Så det finns inte så mycket att ta av. De satsningar som görs sker till stor del med hjälp av statliga bidrag, förutom nyss nämnda satsningen på Tranängskolans högstadium.


Inom barnomsorgen kommer det att bli personalförstärkningar, något bland annat socialdemokraterna efterlyste i valrörelsen.
Äldreomsorgen får ingen särskild satsning annat än uppmaningen att anpassa kostymen efter budgeten.
Däremot ska två nya gruppbostäder byggas, ett för handikappade och ett för dementa äldre. De ska stå klara 2008 respektive 2009.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".