Bollebygdsföräldrar i skolbänken

Keps på huvudet och musik från en mp3-spelare under lektionerna kan underlätta inlärningen. Det hävdar Mette Törnblad, rektor på Bollebygdsskolan, som tycker att föräldrarna behöver lära sig mer om hur dagens skola fungerar.

Därför har Mette Törnblad bjudit in föräldrar med barn i årskurs F-6 till ett särskilt föräldramöte ikväll.

Enligt Törnblad kan dagens undervisning ge ett rörigt intryck för den som själv fick en mer traditionell katederundervisning under sin skoltid. Att man inte gör så längre, beror på att olika barn behöver jobba på olika sätt för att nå målen. Någon behöver knäpptyst läsning, och använder öronproppar, medan en annan elev behöver springa ett varv runt skolan var 20:e minut. En tredje koncentrerar sig bra till musik. Och till och med keps kan vara okej enligt Mette Törnblad:

- När elever sitter och arbetar, så finns det vissa barn som har ett starkt behov av att avskärma sig. Och en keps fungerar jättebra för de barnen. Då tycker jag att det vore synd att ta ifrån dem den möjligheten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".