Barn slår andra barn

BRIS, barnens rätt i samhället, får ta emot allt fler samtal som handlar om barn som utövar fysiskt våld mot andra barn, och då oftast i skolan. Kerstin Sjöbratt som är regionschef för Bris region väst tycker att det signalerar att barn som slår inte mår bra och hon menar att vuxna ska ta signalerna på allvar.

Att berätta om de fysiska övergreppen är ett stort steg. För många av barnen är kontakten med BRIS första gången de berättar om våldet. En del vill inte berätta för sina föräldrar eftersom de inte vill att de ska bli ledsna. Andra är rädda för att det ska bli värre om det kommer fram att de har skvallrat. Och enligt Kerstin Sjöbratt är det ytterst få som vågar polisanmäla av samma anledning, och hon tycker att det är extra oroande att våldet utövas i skolan där det ska finnas vuxna som skapar ordning och trygghet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".