Byggen stoppas i Mark

Nu stoppas nya bostäder i Skene och ett sexvåningshus i centrala Kinna, i kvarteret Näktergalen, kan komma att skjutas på framtiden. Det blir resultatet av den borgerliga regeringens förslag att stoppa allt stöd till bostadsbyggandet.
Det är akut bostadsbrist i Kinna och till våren skulle 20 nya lägenheter börjar byggas, men beskedet från bostadsminister Mats Odell, förändrar läget helt.
Magnus Hjelmgren är vd på Marks Bostadsbolag.

Meningen var att bygget skulle komma igång under våren. Med de kalkyler som fanns innan beskedet från regeringen kom så skulle en trerummare kosta ca 6 000 kronor i månaden. Nu blir det istället 7 500 kronor för en trea. I Skene väntade byggnation bakom Apoteket, där blir det helt stopp innan man vet hur det går med bygget i Kinna.

Ett alternativ kan vara att Bostadsbolaget för första gången bygger bostadsrätter. Men just nu är det mesta ovisst.

Bostadssituationen i centralorten är mycket svår. Under flera år har varenda lägenhet varit uthyrd och därför var byggnationen av 20 nya lägenheter mycket efterlängtad. Men planerna grusas nu av bostadsministern Mats Odells besked att all stöd till bostadsbyggande stoppas.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".