Svamprisotto

I Meny vecka 46 2006

4 port

1 gul lök (1 vitlöksklyfta)
200 g svamp, t.ex. champinjoner och portabello
2 msk olivolja
salt
3 dl avorio- eller arborioris
2 dl vitt vin
1 l hönsbuljong (eller grönsaksbuljong)
1 msk smör
½ dl riven parmesan
svartpeppar

Till servering:
parmesan 
  
Skala och finhacka löken. Rensa och skär svampen i grova bitar. Fräs lök och svamp i oljan i en kastrull på medelstark värme under omrörning i ca 5 minuter. Salta. Tillsätt riset och låt fräsa med ca 2 minuter. Häll på vinet och låt det koka in helt. Tillsätt buljongen 2 dl i taget, rör om och låt koka in. Fortsätt på samma sätt tills risotton har fått en krämig konsistens, men riset fortfarande har en liten hård kärna i mitten. Tillsätt smör och parmesanost efter smak. Smaka av med salt och peppar. Servera med ytterligare parmesan.
 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".