Karins snabba chokladmousse

I Meny vecka 1 2007

100 g mörk choklad av bra kvalité ca 66-70%
1½ -2 dl vispgrädde
1 tsk florsocker
1 stor äggula
3 msk likör efter tycke

Vispa grädden, men ej för hårt!! Rör ner florsockret och ev. lite vanillinsocker. Smält chokladen på svag värme, gärna över vattenbad eller i mikrovågsugnen. Se till att chokladen inte blir för varm, inte över 55°. Drar av chokladen och rör ner 1/3 del av den vispade grädden, fortsätt med äggulan och likören. Vänd sedan ner resten av grädden med varsam hand.
Nu ska det vara en len och luftig chokladmousse. Låt moussen stå i rumstemperatur tills den ska ätas. Skeda upp moussen i
vackra små glas och toppa gärna med lite vispad grädde.
Överbliven chokladmousse ska förvaras avtäckt i kylskåpet.
Moussen brukar bli hårt när den är kylskåpskall!! Men den blir alldeles len och god igen om man tar ut den ur kylskåpet ca ½ timma innan den ska ätas.