Marcus köttfärssås

I Meny vecka 4 2007

4 port

400 g nötfärs
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
1 liten morot
1 liten bit rotselleri
2 dl vitt vin
1 msk tomatpuré
1 burk hela tomater
1 köttbuljongtärning
torkad timjan
lagerblad
lite torkad oregano
salt och peppar
ev. 1 nypa socker

Finhacka alla grönsaker. Bryn köttfärsen hårt i olja. Lägg i grönsakerna och låt dem fräsa med. Tillsätt allt utom socker och låt puttra under lock 45 minuter - 1 timme. Späd med lite vatten om det behövs. Smaka av med salt, peppar och socker.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista