Räkaladåb med citronkräm

I Meny vecka 6 2007

3 dl räkfond
2 dl skalade räkor
½ dl morot
½ dl palsternacka
½ dl purjolök
hackad dill
5 gelatinblad

Skär ner räkorna, skär brunoise på morot, palsternacka och purjolök. Blancheras snabbt i saltat vatten och kyl ner i isvatten. Hacka dillen, blanda allt med räkfonden och smält i gelatinet smaka av med salt och peppar och gjut i önskad form.

2 dl crème fraiche
1 citron

Häng crème fraichen i ett par timmar så att den blir lite tjockare. Blandas med citoncest från 1 citron och smaka av med salt och peppar. Garneras med två räkor och lite dill.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".