Citrongravad strömming med rödlök och forellromsvinägrette

I Meny vecka 6 2007

1 kg dragen strömming
½ dl ättika
1 l vatten
1 msk salt
saften från 1 citron

Blanda en lag på ättika, vatten, citronsaften och salt, lägg i strömmingen. Rör då och då, låt ligga i ca 10 timmar. Köttet ska bli helt vitt rakt igenom.

10 mini rödlöksringar
½ dl rödvinsvinäger
1 dl olivolja
1 msk forellrom
1 tsk hackad gräslök

Blanda en vinägrette på rödlöken, rödvinsvinäger och olivolja smaka av med salt och peppar. Tillsätt forellrom och hackad gräslök precis innan servering.

långbrokryddost
filmjölksknäcke

Serveras med långbro kryddost (som Jurrs mejeri gör till oss) på filmjölksknäcke.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".