Ångad odlad torsk med fänkål och räksallad

4 port

ca 160 g odlad torsk/person
4 pilgrimsmusslor
100 g räkor
½ fänkål
ca 1 kg färskpotatis
100 g sockerärtor
8 coktailtomater
2 dl citronsmör
hackad dill
salt och peppar

Rimma de odlade torskbitarna i en 5% rimlag i ca 4 timmar. Strimla ner fänkålen och sockerärtorna. Plocka ner dillen, koka potatisen. Baka coktailtomaterna på ca 80 grader 1 timme. Smält och skira smöret, tillsätt saften ifrån 2 citroner. Fräs fänkålen så att den blir mjuk, tillsätt sedan potatisen och sockerärtorna. Avsluta med räkorna och dillen. Under tiden kan du pochera fisken, i ångugn eller i kastrull, det tar ca 5 -7 minuter, beroende på tjocklek.  Halstra pilgrimsmusslorna så att de får fin färg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".