Älggryta från Sörmland

4 port

700-800 g älgkött
1 morot
1 gul lök
lagerblad
peppar (svart, vit, krydd och rosé)
¼ chili
trattkantareller (torkade)
1–2 morötter

Stek köttet, moroten och löken tillsammans med kryddorna tills det fått lite färg. Tillsätt vatten och låt koka tills köttet har blivit mört och börjar falla isär, ca 1½ timme. Innan servering tillsätt de blötlagda trattkantarellerna och lite nykokta morötter.

ca 400 g potatis
1 dl mjölk
1 dl grädde
100 g smör

Koka och passera potatisen. Koka upp grädden och mjölken, slå den över potatisen och blanda. Tillsätt smöret och smaka av med salt och peppar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".