Chokladkrokrantrullar med apelsinkräm

I Meny vecka 8 2007

75 g rumsvarmt smör
200 socker
80 ml apelsinjuice
25 g vetemjöl
25 g kakaopulver
25 g hackade mandlar
75 g malda mandlar

Vispa smör och socker skummigt.
Rör ner apelsinjuice och slutligen resten av ingredienserna. Blanda ihop väl!
Ställ kallt över natten.
Smeta ut degen ganska tunt till önskad form, rund eller rektangulär. Använd gärna en schablon!
Grädda på 175-180° i ca 10 minuter.
Ta ut, låt svalna någon sekund och rulla ihop till en rulle, gärna på ett rör!!

Apelsinkrämen:
100 g philadelphiaost
25 g mjukt smör
skrapet från ½ vaniljstång
60 g florsocker
skal från ½ apelsin (fint rivet)

Vispa ihop till en smidig kräm och fyll rullarna med det.
Det går bäst med en spritspåse!


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista