Dillbräserad pangasius med ört och rotfruktssallad

I Meny vecka 8 2007

4 port


4 Pangasiusfiléer, tinade
2 msk mjöl
2 msk smör
2 dl vispgrädde
1 dl dill, finhackad

Vänd fisken i mjölet. Stek fisken i smöret cirka 2 minuter på varje sida. Tillsätt grädden och dillen. Koka ca 1 minut och lägg upp på tallrik.

Ört och rotfruktssallad: 
2 dl blandade, plockade örter såsom
basilika, dill eller solrosskott
10 cm morot, skalad
10 cm palsternacka, skalad
1 msk olivolja
2 tsk balsamvinäger salt och peppar
 

Skär moroten och palsternackan i fina strimlor. Blanda alla ingredienser i en bunke. Blanda väl. Serveras med kokt potatis.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista