Biff á la Lindström

I Meny vecka 16 2007

4 port

1 sats köttfärs
2 msk finhackad eller
1 msk riven gul lök
1 dl finhackade inlagda rödbetor
1 msk finhackad kapris
2 msk margarin eller
smör
äkta soja

Stek den hackade löken i en del av fettet om mildare löksmak önskas. Låt den svalna. Blanda ner lök, rödbetor och kapris i färsen. Forma till 8 -12 biffar på vattensköljd skärbräda. Serveras med sky, kokt potatis och grönsallad. Bryn resten av fettet. Lägg i biffarna och stek dem 2-3 minuter på varje sida i ej för het panna. Ta upp biffarna och lägg dem på varmt serveringsfat. Slå 1-2 dl vatten eller buljong i pannan och rör om. Smaka av skyn med soja och häll över biffarna.

Biffar i mikrovågsugn:

2 port

Biffar tillagade i mikrovågsugn får ingen stekyta. Halvera receptet ovan. Forma färsen till 4 biffar och lägg dem på ett runt fat utan fett. Tillaga på full effekt utan lock i 5-6 minuter. Färsen kan också formas till en slät längd och tillagas som köttfärslimpa. Tillaga på full effekt i 8-10 minuter. Vrid fatet efter halva tiden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".