Vit choklad- och nötgelé

I Meny vecka 17 2007

1½ blad gelatin
100 g vit choklad (hackad)
1 dl vispgrädde
1 msk hasselnötsmassa
½ msk fint rivet limeskal
1-2 msk koncentrerat fläderblomssaft eller vit rom

Lägg gelatinblad i kallt vatten i minst 10 minuter. Koka upp vispgrädden och häll över den hackade chokladen och rör om. Klicka ner hasselnötsmassan och rör slutligen ner flädersaften samt limeskalet.  Rör ihop till en slät massa. Lyft upp gelatinet och smält på svag värme, rör ner i den heta chokladmassan. Häll upp smeten i en låg rektangulär form, täck med plast och ställ kallt. Skär den sedan i form efter önskemål 3-kanter eller 4-kanter eller rundlar. Använd en varm kniv till det, d.v.s. doppad i hett vatten. Här passar det med några jordgubbar eller lättkokt eller ugnsbakad rabarber i glas.Obs. servera inte gelén direkt från kylskåpet, utan låt det stå en stund i rumstemperatur.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista