Bohuslänsk äggost

I Meny vecka 19 2007

Vispa 4-6 ägg tillsammans med 2 l mjölk i en kastrull. Blanda därefter i 2 dl vispgrädde och 3 dl gräddfil. Låt blandningen värmas upp under omrörning. När blandningen börjar ryka bör man minska värmen. Vid 90º skär äggosten och man kan samla ostmassan i en äggostform. Obs! Den får inte koka, då blir äggosten hård och grynig. Sedan får äggosten stå och kallna och kan sedan stjälpas upp. Serveras med sylt och vispad grädde. Vasslan som blir kvar när man hällt upp ostmassan är utomordentligt bra att ha till matbrödsbak.

Kerstin Rosth, Alingsås 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".