Matfrågan vecka 22 2007

Vem är författaren?

Sergeanten hade bestämt satt sig i sinnet, att han skulle visa sin bekantskap en artighet. Han gick därför ned i matsalongen och begärde ett skålpund konfekt. Fanns aldrig till salu på ångbåtar, svarades. – Så för fan! Finns här då apelsiner? Sån’t tycker jag ligger där framme i korgen? – Ja. – Gott, giv mig fyra.

Han upptäckte henne slutligen sittande på en grönmålad spjälsoffa, som stod vid relingen i nischen bakom ena hjulöverbyggnaden. Sergeanten fann en så avskild plats ganska angenäm, gick dit med sina apelsiner, satte sig bredvid henne och bjöd.

Hon nickade ett gott bifall och tog upp sin börs. Så för millioner hundra sjutton granater! Tänkte sergeanten, med blodet uppstigande i ansiktet: hon måtte väl icke nu bums och kontant vilja betala mig för apelsinerna? Det här lägre borgerskapet ger jag…

Så illa blev det heller icke; hon upptog ur sin virkade penningpung en kniv med pläterskaft, och avskalade med den en apelsin, som hon artigt räckte åt Albert.

Rätt svar på förra veckans fråga: Ivar Lo-Johansson 

Vinnare:
Jesper Persson, Staffanstorp
Jan A Andersson, Tungelsta
Anne Åhs, Falun
Ingegerd Jonsson, Umeå
Kerstin Nordman, Nacka
 

Rätt svar vill vi ha senast onsdagen den 6 juni.          
Adressen är meny@sr.se Skriv tävling i ämnesrutan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".