Vitello Tonnato - kalvkött med tonfisksås

I Meny vecka 26 2007

Portioner: 6-8

500 g fläskfilé skuret i längder, går bra att byta mot kalvinnanlår
2 msk olivolja
1 knippe persilja, hackad
1 tsk salt
1 krm peppar 
 

Majonnässås:
2 burkar tonfisk i olja, avrunnen
2 msk kapris
1 ask sardellfiléer (53 g)
1 finhackad vitlöksklyfta
1 dl torrt vitt vin (alt matlagningsvin)
1 dl olivolja
2 dl majonnäs
 

Salta och peppra köttet och stek i olivoljan i het panna ca 5 minuter på alla fyra sidorna. Låt svalna.Rulla köttbitarna i den hackade persiljan så att de delvis täcks. Skiva dem tunt.  

Sås:
Låt tonfisken rinna av och dela den i bitar. Lägg alla ingredienser till såsen i en matberedare och mixa till en slät sås. Gör gärna såsen dagen före servering, så kommer smakerna fram bättre. Lägg upp köttskivorna på ett fat och servera med såsen och några kapkrusbär (Physalis) som garnering.  

Tips!
Det är gott att servera nybakat bröd till denna härliga och annorlunda italienska anrättning
.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".