Ärtskum med citrongräs och mynta

I Meny vecka 28 2007

300 g gröna ärtor (frysta är ok)
2 dl hönsbuljong
50 g crème fraiche
50 g smör
1 citrongräs (endast den vita nedre delen)
1-2 msk hackad grönmynta


Bänka sönder den nedre delen av citrongräset och hacka den sedan fint.
Koka ärtorna i saltat vatten i ca 2-3 minuter. Ta upp och mixa sönder dem med det hackade citrongräset, buljongen, crème fraiche och smör.
Mixa det hela slät och sila av. Smaka av med salt, nymalen vit peppar och en nypa socker. Skumma gärna upp krämen med mixerstaven strax innan serveringen. Strö över den hackade myntan. Här passar det men en bit sprödvärmd varmrökt lax och kanske en tunn brödkrutong med strimlade sockerärtor. Obs. Skulle krämen vara lite för tjock, d.v.s. inte vill bli skummig, så späd gärna med lite buljong till önskad konsistens.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".