Getostkräm

I Meny vecka 28 2007

4-6 port

1½ blad gelatin
3 dl vispgrädde
1 riven vitlöksklyfta
1 dl matlagningsyoghurt
80-100 g Öländsk getost eller fetaost (rumsvarmt)
knappt Vi tsk honung
salt och nymalen vitpeppar

Lägg gelatinbladen i blöt. Koka upp grädden, tillsätt den fint rivna vitlöksklyftan och låt det småkoka ca 2-3 minuter. Ta av kastrullen från värmen, rör ner yoghurten och den rumsvarma getosten samt honungen. Vispa slätt och rör ner de urkramade gelatinbladen medan smeten fortfarande är varm, smaka av med salt och peppar. Sila smeten och häll upp den i portionsformar och ställ dem kallt i minst 3 timmar. Servera krämen i portionsformarna med ev. ett täcke av smulad getost, rostade hasselnötter eller mandlar och ev. mjölkkokta färska vitlöksklyftor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".