Mjölkkokta vitlökar

I Meny vecka 28 2007

24 vitlöksklyftor (skalade)
saltat vatten
2-3 dl mjölk

Koka vitlöksklyftorna först i rikligt med saltat vatten i ca 2 minuter. Häll av vattnet och koka klyftorna i mjölk i ca 5-8 minuter eller tills dem är mjuka. Sila av, men spara mjölken till potatispurén eller använd i getostkrämen. Dem här vitlöksklyftorna är mycket omtyckta hos mina gäster, jag brukar servera dem slungade tillsammans med en liten bit smältande getost och pyttelite honung samt en klick smör. De matchar lammrätter mycket bra eller så mosar jag ihop dem med potatis och gör
en god potatispuré med dem.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".