Svamppytt

I Meny vecka 30 2007

En god vegetarisk rätt. Som får en lite annorlunda smakbrytning av apelsinskal och honung.

4 port

7 dl rensad blandsvamp (ca 200 g)
1 stor morot
4 potatisar
1 stor gul lök
1 palsternacka
¼ rotselleri (ca 100 g)
2 msk smör
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
rivet skal av 1 apelsin
1 msk honung

Till servering:
1 knippa persilja
ev. 4 äggulor 

Skär svampen i mindre tärningar. Skölj och skala morot, potatis, lök, palsternacka och selleri. Skär allt i ungefär samma storlek som svampen. Låt rotfrukter, lök och potatis fräsa i smör i en stor stekpanna på låg värme i cirka 5 minuter. De ska helst ha kvar något av sin krispighet efter stekningen. Häll i svampen och låt den steka med i cirka 3 minuter. Smaka av med salt och peppar. Skölj apelsinen väl och riv skalet fint. Häll ner skalet i pytten tillsammans med honungen och låt det smälta in några minuter. Servera svamppytten med hackad persilja och eventuellt en rå äggula till var och en.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".