Gryta med rotsaker och trattkantareller

I Meny vecka 30 2007

3-4 port 

7½ dl rensade trattkantareller (ca 200 g)
1 gul lök
1+1 msk smör
240 g blandade rotsaker, t.ex. morot, selleri, palsternacka
2 dl lätt crème fraiche
1 msk dijonsenap
½ tsk salt
1 krm vitpeppar 

Skär svampen i mindre bitar. Grovhacka löken och låt den fräsa i 1 msk smör tillsammans med svampen i 5 minuter. Häll upp svamp och lök på ett fat. Skala rotsakerna och skär dem i grova strimlor. Lägg i resten av smöret och fräs strimlorna 3-4 minuter. Blanda ner svamp och lök. Tillsätt crème fraiche, rör om och koka upp. Smaka av med dijonsenap, salt och vitpeppar servera grytan med kokt eller pressad potatis, ris eller pasta.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".