Svampragu med kummin och libbsticka

I Meny vecka 30 2007

600-800 g rensad svamp (efter tillgång)
50 g smör
4 schalottenlökar
2 dl grädde
salt och nymalen vitpeppar
1 krm stött kummin
3 msk hackad persilja
1 kvist libbsticka (hackade blad)
200 g spritärtor (eller frysta ärtor) 

Skala och hacka schalottenlökarna och dela svampen i bitar. Smält smöret i en panna och fräs först svampen däri, fräs tills all vätska ångat bort. Tillsätt den hackade löken och fräs vidare en stund tills löken börjar bli glasig, bryn inte löken. Tillsätt hälften av grädden, ärtorna samt kummin och låt det hela småputtra i ca 5 minuter. Tillsätt sedan resten av grädden och den hackade persiljan samt libbstickan. Koka upp igen och red ev. av med en smör- och mjölkula eller lite utrörd maizenamjöl. Servera med pasta eller ris och en god bladsallad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".