Kalifornisk melonsoppa

I Meny vecka 31 2007

Konsistensen blir lite lätt frasig på denna kalla soppa med vattenmelon. 

4-5 port 

2 dl vatten
2 hönsbuljongtärningar eller 3 msk kycklingfond
ca 1½ kg vattenmelon
saft av 1 pressad citron
2 knipplökar eller 1 purjolök
2-3 stjälkar bladselleri
rivet skal av 1 liten apelsin
2 krm svartpeppar
1-2 krm riven muskot om du vill 

Koka upp vatten och buljongtärningar och se till att buljongen löser sig. Låt sedan buljongen kallna. Skär melonen i klyftor, skär bort det tjocka skalet. Peta bort kärnorna och lägg fruktköttet i en matberedare. Kör matberedaren några sekunder så att det mesta fruktköttet finfördelas, men lite bitar skall finnas kvar. Blanda melonkött med citronsaft och hönsbuljong. Ansa och skölj lök och bladselleri och skär tvärs över i tunna strimlor. Lägg i soppan och sätt till apelsinskal, peppar och muskot. Ställ soppan i kylen någon timme, rör om, smaka av och sätt till lite salt om du tycker så.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".