Blåbärs- och hallonpannacotta med rostade mandlar

2 gelatinblad
2 dl frysta hallon och blåbär, osockrade + några hallon att
ekorera med
2 dl lättyoghurt, gärna dofilus
½ dl grädde, lättvispad
1 dl fruktsocker
rivet skal från 1 limefrukt
½ vaniljstång, bara innanmätet
1½ dl oskalade mandlar
½ msk fruktsocker 

Lägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 10 minuter. Lägg de tinade bären i matberedaren och kör till puré och sila. Häll purén i en gryta tillsammans med fruktsockret och koka upp snabbt, smält de urkramade gelatinbladen däri, drar av genast. Rör ner yoghurten, limeskal och vaniljskrapet, blanda väl men försiktigt. Kolla om sötman räcker till, strö i annat fall i lite mera fruktsocker. Rör slutligen ner den lättvispade grädden. Häll upp pannacottan i portionsglas och ställ kallt i ca 2-3 timmar. Hacka mandlarna lite grovt och rosta i en torr panna tills det börjar dofta gott, strö ev. över ½ msk fruktsocker, rör om och dra av. Låt de kallna på bakplåtspapper. Strö dem sedan över den kylda pannacottan strax innan serveringen och dekorera med några fina hallon och en myntakvist.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".