Gästkockar Ulf och MaryAnn Wahlquist

I Meny vecka 35 2007

Morots-polka

Gott som smårätt eller förrätt.

4 medelstora polkabetor
4 medelstora morötter
4 skivor getost (chevre)
4 skivor sött, kryddigt grovt bröd

Förväll betor och morötter, al dente. Fördela på brödskivorna och lägg på getosten. Gratinera i ugn 200° ca 5 minuter.

 

Växellåda

Lunch tillsammans med en grönsallad och ev. lite bröd.

4 zucchini
2 bifftomater, skivade
5 bladsalvia
1 dl riven västerbottenost
2 dl gräddmjölk 

Skär zucchinin i halvmånar, ca ½ cm tjocka. Fräs i smör och strö på lite flingsalt. Varva zucchinin och skivad tomat, ost, salvia i ugnsfast form salta och peppra. Avsluta med ett lager tomat. Slå över gräddmjölken och gratinera i 15 minuter i 200°. 

Hallonsemifreddo 

4 port

3 dl vispgrädde, vispa
1½ dl socker
2 äggulor
½ dl flytande honung
4 cl bra cognac
½ l hallon, färska

Vispa socker, äggulor, flytande honung och cognac. Mosa i hallonen i äggvispet. Rör ner grädden. Frys i portionsformar. Servera med färska hallon som dekoration. 

Persiljepotatis och cashewsallad 

Bottna tallriken med sallat, gärna med olika textur t.ex. isberg och ekblad också portlak om det finns att tillgå. Stek kokt kall potatis i smör. Strö  över rikligt med persilja på slutet och flingsalt. Lägg potatisen på sallaten. Strö över cashewnötter. Ringla över citronolivolja och citronbalsamico-crême.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista